Allmänläkare

Hos Stockholm Medical Group har vi skickliga allmänläkare som tar emot för undersökningar och utredningar av de flesta sjukdomstillstånden. Genom att boka en läkartid får du snabbt och enkelt hjälp med din frågeställning.
Boka tid

Landstingstaxa gäller

På våra läkarmottagningar gäller landstingstaxa (150, 200, 350 kronor eller frikort). Om du vill veta de aktuella landstingstaxorna kan du klicka här.

Sammanhållen journalföring

Vi har sammanhållen journalföring för att enkelt kunna ta del av andra vårdgivares journalanteckningar samt underlätta för andra vårdgivare vid fortsatt behandling utanför våra väggar.

1. Vad är en allmänläkare?

En allmänläkare, även på engelska kallad GP, är en läkare som inte specialiserar sig på ett visst område av medicin utan har god kännedom om hela kroppen istället. Allmänläkare bedömer och behandlar många olika tillstånd, inklusive sjukdomar och skador. De har ofta regelbundna, långsiktiga patienter och tillhandahåller fortlöpande vård till både manliga och kvinnliga patienter i alla åldersgrupper.

Personer som söker sjukvård brukar kontakta en allmänläkare först. När en patient utvecklar en allvarlig sjukdom kan en allmänläkare hänvisa till en specialistläkare. En specialist är en läkare som har ytterligare utbildning och expertis inom ett specifikt område av medicin (t.ex. urologi, kardiologi, onkologi, neurologi).

2. När kontaktar man en allmänläkare?

De vanligaste anledningarna till att besöka en allmänläkare är för att få hjälp med att:

• Diagnostisera och behandla sjukdomar, smärta och andra tillstånd.
• Ordinera vaccinationer
• Rådgivning om psykisk hälsa
• Familjeplaneringsråd
• Skriva recept för medicin
• Remittering till röntgen eller andra undersökningar
• Remittera till specialistläkare

3. Hur bokar jag tid?

För att boka en tid kan du antingen skicka ett email till info@stockholmmedicalgroup.se eller ringa till vår växel på 08-545 816 75 som svarar i telefon mellan 07.30-17.00.

För oss är det viktigt att du som patient känner att du enkelt kan komma i kontakt med din vårdgivare varför vi inte har några speciella telefontider.

4. Vart finns ni?

Vi finns på flera olika platser runt om i Stockholm och växer hela tiden. Om du vill se vart din närmaste vårdenhet finns så kan du klicka här. Våra kliniker

Frågor?

Om du har någon fråga eller vill boka in en tid så kan du ringa till vår växel som svarar på vardagar mellan 07.30 – 17.00.

Ring oss

Om oss

Stockholm Medical group är en del av en svensk sjukvårdkoncern som etablerades redan 1989. Vi finns idag på flera ställen runt om i Stockholm.

Läs mer